Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
PMÚ schválil kúpu predajní Carrefouru holandským ECM Group
Zdielať na
Ekonomika

PMÚ schválil kúpu predajní Carrefouru holandským ECM Group

Zdroj: TV JOJ

Rozhodnutie ešte nie je právoplatné a je možné sa voči nemu odvolať do 15 dní.

Protimonopolný úrad (PMÚ) schválil kúpu štyroch slovenských predajní spoločnosti Carrefour holandskou finančnou firmou ECM Group. ČTK o tom dnes informoval PMÚ. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné a je možné sa voči nemu odvolať do 15 dní.

"Úrad dospel k záveru, že štruktúra konkurenčného prostredia a postavenie účastníkov koncentrácie sa po uskutočnení posudzovanej koncentrácie (...) nezmení," uviedol PMÚ. ECM Group tak získa kontrolu nad spoločnosťou Carrefour Slovensko, ktorá predajne v krajine doposiaľ prevádzkovala.

Francúzsky reťazec Carrefour sa rozhodol stiahnuť zo slovenského maloobchodného trhu ešte v roku 2005. Zdôvodnil to svojou dlhodobou stratégiou, podľa ktorej sa vraj chcel sústrediť len na trhy, kde dlhodobo patril medzi trojicu najväčších spoločností. Carrefour pôvodne plánoval svoje predajne na Slovensku, v Bratislave, Košiciach a Žiline, predať britskému Tescu, transakciu však neschválil PMÚ.

Po definitívnom prevzatí novým majiteľom by mali všetky štyri predajne udržať rovnakú úroveň ponúkaných tovarov a služieb, uviedol úrad. ECM Group podľa Protimonopolného úradu podniká v Holandsku, Luxembursku, Česku a Číne. Spoločnosť investuje hlavne v oblasti nehnuteľností a cenných papierov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy