Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Priemysel v novembri spomalil rast na 13,2 percenta
Zdielať na
Ekonomika

Priemysel v novembri spomalil rast na 13,2 percenta

Zdroj: TV JOJ

Výroba dopravných prostriedkov, ktorá patrí k hlavným ťahúňom ekonomiky, v novembri stúpla o 40,4 percenta oproti októbrovým upraveným 58,9 percenta.

Slovenský priemysel v novembri minulého roka spomalil tempo medziročného rastu na 13,2 percenta z októbrových revidovaných 17,2 percenta.

Výroba dopravných prostriedkov, ktorá patrí k hlavným ťahúňom ekonomiky, v novembri stúpla o 40,4 percenta oproti októbrovým upraveným 58,9 percenta. Informoval o tom dnes Štatistický úrad.

Priemyselná výroba po očistení od baníctva a výroby a rozvodu energií v novembri stúpla o 16 percent oproti revidovaným 20,3 percenta v októbri. Takmer o 30 percent stúpla výroba elektrických a optických zariadení. Najvýraznejšie, o viac ako 55 percent, si polepšila výroba koksu, rafinovaných ropných produktov a jadrových palív.

Ťažba nerastných surovín v predposlednom mesiaci vlaňajška klesla o štyri percentá po októbrovom znížení o 3,2 percenta. Výroba a rozvod elektriny, plynu a vody v novembri klesli o 6,4 percenta v porovnaní s medziročným poklesom o 6,2 percenta v predchádzajúcom mesiaci.

Celkovo si za prvých 11 mesiacov minulého roka priemysel medziročne polepšil o 14,2 percenta.

Zdielať na

Najčítanejšie správy