Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Crown chce na Slovensku postaviť závod na plechovky na pivo
Zdielať na
Ekonomika

Crown chce na Slovensku postaviť závod na plechovky na pivo

Zdroj: Dana/ilustračné

Spoločnosť, ktorá je dodávateľom obalov pre pivovarnícku skupinu SABMiller, plánuje do výstavby továrne investovať v dvoch etapách spolu 95 miliónov eur (asi 3,2 miliardy Sk).

Americký koncern Crown chce na Slovensku postaviť závod na výrobu plechoviek na pivo. Spoločnosť, ktorá je dodávateľom obalov pre pivovarnícku skupinu SABMiller, plánuje do výstavby továrne investovať v dvoch etapách spolu 95 miliónov eur (asi 3,2 miliardy Sk). Napísal to dnes denník Hospodárske noviny, ktorému to potvrdil slovenský obchodný radca v Aténach Milan Staňo.

Plechovkáreň s finálnou plánovanou kapacitou 720 miliónov hliníkových obalov ročne nebude podľa denníku určená len pre Slovensko. Po dokončení podniku by sa v ňom malo baliť pivo do plechoviek zrejme aj pre ruský trh, ktorý patrí k najväčším na svete.

O investíciu mali podľa Staňa záujem aj Rusko aj Maďarsko. "Dnes všetko nasvedčuje tomu, že americký investor spustí výrobu v okruhu sto kilometrov od Topoľčian," uviedol obchodný radca v gréckej metropole. V Aténach má Crown pobočku pre strednú a juhovýchodnú Európu.

Pivovarnícka skupina SABMiller má na Slovensku dcérsku spoločnosť Pivovary Topvar, ktorá varí pivo v Topoľčanoch a Veľkom Šariši pri Prešove. Druhý najväčší producent piva v krajine však vlastnú plechovkáreň nemá a slovenské značky balí do hliníka v Poľsku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy