Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Lučenci chcú stavať priemyselný park
Zdielať na
Ekonomika

V Lučenci chcú stavať priemyselný park

Zdroj: SITA/Rastislav Ovšonka/ilustračné

Záujem developerských spoločností o mestské pozemky zaznamenala v poslednom čase lučenecká radnica.

Záujem developerských spoločností o mestské pozemky zaznamenala v poslednom čase lučenecká radnica. Za posledný mesiac dostalo mesto tri ponuky na odkúpenie parciel v mieste plánovaného priemyselného parku. Najďalej pokročili rokovania s jednou anglickou bankou, ktorá má záujem o 30-hektárový pozemok, povedal ČTK primátor mesta Milan Marko.

"Lučenec nemá peniaze na vybudovanie potrebných inžinierskych sietí. Tie vybudujú developeri a mesto dostane peniaze za pozemky," povedal Marko. Samospráva stanovila cenu na 300 korún za štvorcový meter a podľa Marka ju nezníži. Naopak, očakávajú výhodnejšie ponuky. Na predaj je viac ako 100 hektárov pozemkov na okraji mesta smerom na Halič. Zatiaľ nie je jasné, ktoré firmy by mali do nového priemyselného parku nakoniec prísť.

Lučenec nedávno dostal od ministerstva hospodárstva takmer 93 miliónov na dokončenie výstavby iného už existujúceho priemyselného parku. Doteraz najväčším investorom v meste je výrobca automobilových sedačiek Johnson Controls, ktorý zamestnáva približne sto ľudí, rozbieha sa aj výroba domácej nábytkárskej firmy.

Ďalšie firmy z oblasti stavebníctva by mali v tejto lokalite preinvestovať okolo sedem miliónov eur (približne 240 miliónov korún) a zamestnať 400 ľudí. Lučenec dlhodobo patrí k okresom s najvyššou nezamestnanosťou. Ku koncu novembra tu bolo bez práce 6399 ľudí, teda 17 percent obyvateľov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy