Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ahold zmenil rozhodnutie, nepredá obchody na Slovensku
Zdielať na
Ekonomika

Ahold zmenil rozhodnutie, nepredá obchody na Slovensku

Zdroj: TV JOJ

Holandská obchodná spoločnosť Ahold zmenila svoje vlaňajšie rozhodnutie a zostane podnikať na Slovensku.

Holandská obchodná spoločnosť Ahold, ktorá na Slovensku prevádzkuje obchodné siete Hypernova a Albert, zmenila svoje vlaňajšie rozhodnutie a zostane podnikať na Slovensku. ČTK to dnes oznámila hovorkyňa slovenskej pobočky Aholdu Lenka Juríková. Ahold je jedným z hlavných konkurentov najväčšieho reťazca Tesco.
    

"Slovenský trh vykazuje dobrý rastový potenciál a príležitosti pre ďalší rozvoj maloobchodného podnikania," uviedol v tlačovej správe generálny riaditeľ Ahold Retail Slovakia František Csivre.
    

Spoločnosť zhruba pred rokom ohlásila, že predá slovenské a poľské obchody pre malé podiely na týchto trhoch. Zámer odísť zo Slovenska prehodnotila pre tohtoročné pozitívne hospodárenie, priaznivé očakávania v maloobchode a "podmienky na finančných trhoch". Ďalšia stratégia firmy na Slovensku bude zameraná na kvalitu služieb a tovarov, dodal Csivre.
    

Ahold na Slovensku otvoril obchody v roku 2001. Podľa výsledkov za minulý rok bol piatou najväčšou obchodnou spoločnosťou v krajine s obratom 7,4 miliardy korún a 25 predajňami.

Zdielať na

Najčítanejšie správy