Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Johnson Controls zamestná 350 ľudí
Zdielať na
Ekonomika

Johnson Controls zamestná 350 ľudí

Výrobca automobilových súčiastok Johnson Controls, ktorého zákazníkmi sú všetky tri automobilky na Slovensku - Volkswagen, PSA Peugeot Citroën a Kia Motors, otvára nové administratívne centrum v Bratislave.

Výrobca automobilových súčiastok Johnson Controls zamestná vo svojom novom administratívnom centre v Bratislave 350 ľudí. Na starosti budú mať hlavne financie, nákup, informačné technológie, ľudské zdroje či vedenie účtovníctva pre európske závody spoločnosti.

Na dnešnom otvorení centra to oznámili zástupcovia Johnson Controls. Firma má v krajine ešte päť výrobných závodov a jedno technologické centrum.

"Rozhodujúcimi faktormi pri výbere vhodnej lokality boli výhodná stredová poloha Bratislavy v rámci regiónu, rozvinutá infraštruktúra a dostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Rovnako dôležitú úlohu pri rozhodovaní zohrala blízka vzdialenosť a dostupnosť rozvíjajúcich sa trhov strednej a východnej Európy," uviedol viceprezident spoločnosti pre informačné technológie a šéf bratislavského centra Richard Johnson.

V administratívnom centre v súčasnosti pracuje 180 ľudí, ďalších 170 pracovníkov plánuje firma prijať do konca budúceho roka. Celkovo pre spoločnosť v krajine pracuje 3300 zamestnancov.

Johnson Controls pôsobí na Slovensku od roku 1993, výrobné závody má v Lozorne, Lučenci, Martine, Námestove a Žiline. Technologické centrum spoločnosti sa nachádza v Trenčíne. Ďalšie závody má výrobca súčiastok v okolitých štátoch, spolu ich je v Európe sto.

K zákazníkom jedného z najväčších výrobcov komponentov na svete patria všetky tri automobilky pôsobiace na Slovensku - Volkswagen, PSA Peugeot Citroën a Kia Motors. Spoločnosť vyrába napríklad sedadlové a dverové systémy, interiéry alebo automobilové batérie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy