Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Taiwanský Chi Mei postaví na Slovensku závod
Zdielať na
Ekonomika

Taiwanský Chi Mei postaví na Slovensku závod

Zdroj: SITA/AP/Ng Han GuanúILUSTRAčNé

Taiwanská elektrotechnická spoločnosť Chi Mei, ktorá vyrába najmä LCD obrazovky, postaví na Slovensku nový závod. Investícia by mala dosiahnuť 200 miliónov eur (6,7 miliardy korún)

Taiwanská elektrotechnická spoločnosť Chi Mei, ktorá vyrába najmä LCD obrazovky, postaví na Slovensku podľa Slovenskej televízie nový závod. Investícia by mala dosiahnuť 200 miliónov eur (6,7 miliardy korún), uviedla STV v hlavnej spravodajskej relácii. Lokalitu pre nový závod zatiaľ údajne nevybrali.

"Je predčasné hovoriť o nejakých číslach, ale je to investícia významného rozsahu," povedal šéf vládnej investičnej agentúry SARIO Peter Hajaš.

Firme boli ponúknuté viaceré lokality pre nový závod. "Jej boli predstavené lokality, priemyselné parky, o ktoré mali záujem. Je to už len na spoločnosti, aby sa rozhodla, v ktorej oblasti bude mať záujem umiestniť svoju investíciu," poznamenal Hajaš. Najbližšie rokovania o projekte by sa podľa STV mali uskutočniť v pondelok.

Slovensko už získalo dve veľké investície do elektrotechnického priemyslu. Juhokórejský Samsung Electronics stavia pri Trnave nový závod na výrobu LCD panelov, japonská spoločnosť Sony zase nedávno spustila vo svojej novej fabrike v Nitre hromadnú produkciu televízorov.

Investičná agentúra podľa najnovšieho vydania týždenníka Trend rokuje tiež s indickým výrobcom pneumatík Apollo Tyres. Ten plánuje v strednej Európe postaviť závod za 250 miliónov eur (vyše osem miliárd korún).

Zdielať na

Najčítanejšie správy