Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Indická firma chce postaviť v SR gumárne za 250 mil. eur
Zdielať na
Ekonomika

Indická firma chce postaviť v SR gumárne za 250 mil. eur

Zdroj: search.creativecommons.org/ilustračné

Spoločnosť plánuje postaviť v strednej Európe nový závod, o umiestnení investície však ešte nerozhodla. Slovensko v uplynulých rokoch prilákalo investorov hlavne do automobilového priemyslu, v krajine realizujú projekty tiež výrobcovia elektroniky.

Slovensko je podľa týždenníka Trend v hre o investíciu indického výrobcu pneumatík Apollo Tyres za 250 miliónov eur (vyše osem miliárd korún). Spoločnosť plánuje postaviť v strednej Európe nový závod, o umiestnení investície však ešte nerozhodla, napísal týždenník v najnovšom vydaní.

Investor chce v prvej fáze zamestnať v novej fabrike tisíc ľudí, ku ktorým by malo neskôr pribudnúť ďalších 500.

Vedenie indickej firmy podľa Trendu komunikuje s vládnou investičnou agentúrou SARIO. Agentúra potvrdila, že spoločnosti ponúkla viacero lokalít s vybudovanými priemyselnými parkami. Z pätnástich lokalít ostali v medzinárodnom užšom výbere vraj tri.

"Investor si v nich dal vypracovať štúdie vykonateľnosti," poznamenala hovorkyňa SARIO Jana Murínová. Investora z kapacitných dôvodov odmietol východoslovenský Kechnec, dodal Trend.

Na Slovensku vyrába pneumatiky spoločnosť Matador. Väčšinový podiel v gumárenskej časti firmy získal skôr v tomto roku nemecký Continental. V minulosti plánoval na Slovensku investovať aj juhokórejský výrobca pneumatík Hankook. Nakoniec sa však usadil v Maďarsku, pretože slovenská vláda mu odmietla poskytnúť pôvodne sľúbené stimuly.

Slovensko v uplynulých rokoch prilákalo investorov hlavne do automobilového priemyslu, v krajine realizujú projekty tiež výrobcovia elektroniky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy