Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slováci majú záujem o poznávacie zájazdy
Zdielať na
Ekonomika

Slováci majú záujem o poznávacie zájazdy

Zdroj: jeremy bautista/ilustračné

Niektorých Slovákov nebaví vylihovať na pláži, túžia po exotike

Slováci chcú v posledných rokoch čoraz častejšie tráviť zimnú dovolenku v exotických krajinách.

Pred vylihovaním na slnku či kúpaním sa v mori však uprednostňujú poznávacie zájazdy. Najpopulárnejšou krajinou bola minulý rok Kuba a Thajsko, tento rok je zvýšený záujem o novinku - Dominikánsku republiku. ČTK to povedal zástupca Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA).

„S ponukou exotiky na tohtoročnú zimnú sezónu prichádza stále viac cestovných kancelárií, aj takých, ktoré v minulosti tento produkt nepredávali," povedal generálny sekretár asociácie Ivan Schwarz.

V ponuke exotiky na zimu 2007/2008 sú podľa neho osvedčené Kuba, Vietnam, Thajsko, Maledivy, Srí Lanka, Maurícius, Bali, Dubaj. Opätovný návrat na slovenský trh napríklad zažíva Dominikánska republika.

„Pred ôsmimi rokmi boli charterové lety z Viedne. Veľa Slovákov tam bolo za relatívne nízke ceny a teraz sa to opäť vrátilo do tej úrovne. Pomer medzi cenou a kvalitou je výborný," povedala ČTK Eleonóra Fedorová z cestovnej kancelárie Satur.

Podľa internetového predajcu Invia.sk stojí najlacnejší zájazd do tejto destinácie približne od 40.000 korún.

Keďže Vianoce či Silvester v Egypte cestovné kancelárie ponúkajú už dlhšie, najnovšie rozšírili ponuku aj o aktívny relax počas safari v Afrike.

„Afriky na trhu okrem tej severnej nie je veľa," poznamenala Fedorová.
Tohtoročnou novinkou v ponuke je aj poznávací zájazd na tanzánsky ostrov Zanzibar. Pevnina umožňuje netradičné safari na bicykloch, balóne či peši. Na ostrove Zanzibar sa turistom naskytuje možnosť spoznať tamojšiu kultúru, ochutnať čaj či nakúpiť rôznorodé korenie.

Internetová stránka cestovnej agentúry Travel, ktorá predáva zájazdy viacerých cestovných kancelárií, ponúka kombináciu Kene s Tanzániou a Zanzibarom od 116.000 korún na osobu za 16 dní.

Doterajšia štatistika podľa Schwarza ukazuje celkovo zvýšený záujem Slovákov o cestovanie do zahraničia, a to aj do exotických krajín.

„Konkrétne čísla však budú známe až po novom roku," povedal.

Za populárne označil zájazdy do Ázie. Popri klasických destináciách je badať zväčšenú ponuku i dopyt o Čínu a Vietnam.

Zdielať na

Najčítanejšie správy