Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Začne vychádzať bezplatný Denník 24
Zdielať na
Ekonomika

Začne vychádzať bezplatný Denník 24

Pôjde o prvý bezplatný denník na Slovensku

Na slovenskom trhu začne od 22. októbra vychádzať nový bezplatný Denník 24. Noviny, ktorých obsah budú tvoriť najmä agentúrne správy, budú k dispozícii zatiaľ len v hlavnom meste. Informoval o tom internetový portál Mediálne.sk.

V krajine v súčasnosti bezplatný denník nevychádza.

Nový denník bude vydávať spoločnosť Denník 24, ktorá ho bude financovať z vlastných zdrojov a časť financií získa od investora, ktorého meno nespresnila. Súčasťou novín bude spravodajstvo, šport a tematické prílohy. Jeho denný náklad by mal dosiahnuť najmenej 30.000 kusov.

Distribúciu denníka budú v ranných hodinách zabezpečovať kolportéri na najrušnejších miestach Bratislavy, k dispozícii bude aj v stojanoch v obchodných centrách. Záujemcovia by ho mali dostať aj v trafikách a stánkoch, budú však musieť zaplatiť päť korún.

„Chceme byť aj v stánkoch a symbolický poplatok sme museli zaviesť preto, že sa nám zvyšujú náklady na poplatky distribútorom," povedal šéfredaktor denníka Martin Lukáček.

Noviny s podobným názvom, zhodným počtom strán a formátom vydáva v Česku spoločnosť Ringier. Riaditeľ slovenskej pobočky Ringieru Peter Mertus pred rokom vyhlásil, že bezplatný denník by zatiaľ vydávať nechcel, pretože ide o neziskový projekt.

Najpredávanejším denníkom na slovenskom trhu je bulvárny Nový čas, ktorý predáva v priemere okolo 177.000 kusov denne. Nasledujú Pravda a Sme, ktoré predávajú v priemere zhruba po 60.000 až 65.000 kusov denne.

Zdielať na

Najčítanejšie správy