Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Firma TRI R sa už stala vlastníkom Rádiokomunikácií
Zdielať na
Ekonomika

Firma TRI R sa už stala vlastníkom Rádiokomunikácií

Na obchode sa obe strany dohodli ešte v polovici mája. Kúpnu cenu ani ďalšie podmienky transakcie nezverejnili; konzorcium však za akcie už zaplatilo.

Konzorcium TRI R sa už stalo vlastníkom Rádiokomunikácií, ktoré zabezpečujú šírenie rozhlasového a televízneho signálu. TRI R v piatok získalo akcie spoločnosti TBDS, ktorá okrem Rádiokomunikácií zahŕňa aj firmu RK Tower.

ČTK o tom dnes informovala Alena Vaškaninová Buchláková z komunikačného oddelenia telekomunikačného operátora Slovak Telekom, ktorý predtým TBDS vlastnil.

Prevod akcií firmy nasledoval po získaní súhlasu Protimonopolného úradu, ktorý už skôr zmenu vlastníka odsúhlasil. TBDS vysielačmi pokrýva takmer celé územie Slovenska, jej výnosy podľa Telekomu vlani dosiahli takmer miliardu korún.

Na obchode sa obe strany dohodli ešte v polovici mája. Kúpnu cenu ani ďalšie podmienky transakcie nezverejnili; konzorcium však za akcie už zaplatilo, poznamenal Telekom.

"Výnosy z predaja bývalých Rádiokomunikácií budú použité na základe dohody akcionárov spoločnosti. Jednou z dôležitých priorít pritom bude využiť časť z nich na investície do ďalšieho rozširovania širokopásmových technológií a do budovania nových prístupových sietí," poznamenal šéf Slovak Telekomu Miroslav Majoroš.

V Telekome kontroluje štát celkovo 49 percent akcií, väčšinu drží nemecký Deutsche Telekom. Konzorcium TRI R založili spoločnosti Movys (s podielom 60 percent), I. T. A. Telecom Slovakia (30 percent), Hampden Investments Limited (desať percent) s cieľom spoločne sa uchádzať o získanie Rádiokomunikácií v tendri vyhlásenom Telekomom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy