Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pre Sony postaví MH SR v priemyselnom parku cesty
Zdielať na
Ekonomika

Pre Sony postaví MH SR v priemyselnom parku cesty

Zdroj: Ian Muttoo/ilustračné

Podmienkou pre začatie výstavby je odkúpenie pozemkov do vlastníctva mesta. Na tento účel poskytlo ministerstvo hospodárstva dotáciu 49,4 milióna korún.

V nitrianskom priemyselnom parku dobudujú na základe požiadavky japonského elektronického gigantu Sony infraštruktúru. Dobudovanie potrebnej infraštruktúry v parku je zakotvené v memorande medzi vládou SR a Sony.

Podmienkou pre začatie výstavby je odkúpenie pozemkov do vlastníctva mesta. Na tento účel poskytlo ministerstvo hospodárstva dotáciu 49,4 milióna korún. Na mimoriadnom zastupiteľstve schválili mestskí poslanci kúpu pozemkov v katastrálnom území Mlynárce od súkromnej spoločnosti Nitra Invest, ktorá vlastní takmer všetky pozemky v parku, za zhruba 600 korún za meter štvorcový.

Je to cena podľa znaleckého posudku. "S cenou budeme súhlasiť, ide nám o to, aby nitriansky priemyselný park bol parkom, kde nebudú žiadne problémy," povedal pre agentúru SITA konateľ Nitra Invest Ondrej Ščurka. Ako dodal, termín predaja zatiaľ stanovený nebol, očakáva, že ho mesto vyzve na stretnutie.

Viceprimátor Štefan Štefek pre agentúru SITA uviedol, že peniaze z ministerstva zatiaľ neprišli na účet mesta, preto sa ešte nemohla podpísať kúpno-predajná zmluva.


"Sony prichádza s požiadavkou zokruhovať cestu okolo ich závodu a závodov ich subdodávateľov a vybudovať ďalší vstup a výstup do parku, aby v prípade havárie neprišlo ku kolapsu," informoval Ščurka.

Podľa jeho odhadov bude priemyselný park obsluhovať denne okolo tisíc kamiónov, len samotné Sony ich bude potrebovať 500. Infraštruktúra by mohla byť dobudovaná v auguste budúceho roka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy