Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
MV SR: Fico diskredituje poctivých policajtov, ktorí si robia svoju prácu
Zdielať na
Noviny.sk

MV SR: Fico diskredituje poctivých policajtov, ktorí si robia svoju prácu

BRATISLAVA – Predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico manipulatívnymi vyjadreniami diskredituje poctivých policajtov a pracovníkov rezortu vnútra, ktorí si po dlhých rokoch vlády Smeru môžu slobodne vykonávať svoju prácu. Rezort vnútra to konštatuje v reakcii na video Fica v ktorom tvrdí, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a policajný prezident Štefan Hamran sa zúčastňovali na zasadnutiach zločineckej skupiny, ktorá chce zlikvidovať opozíciu. Podľa ministerstva vnútra sú Ficove výroky snahou o prekrytie závažných podozrení z obrovských korupčných krokov počas dvanástich rokov vládnutia zástupcov jeho politickej strany.

„Celá verejnosť má v pamäti a ešte dlho bude mať, ako naša krajina bola výrazne otrasená vraždou novinára a jeho snúbenice v roku 2018, keď premiérom bol práve Robert Fico, ministrom vnútra jeho nominant a dlhoročná pravá ruka Róbert Kaliňák a jeho posluhovači na čele policajného zboru," zdôraznilo ministerstvo vnútra. Rezort doplnil, že po voľbách od roku 2020minister Roman Mikulec nastavil očistu policajného zboru ako aj celého rezortu vnútra s cieľom opätovného vrátenia spravodlivosti a právneho štátu.


Robert Fico označil vo videu na sociálnej sieti Mikulca za totálne skompromitovaného, pretože vedel o nezákonnostiach,ktorých sa dopúšťajú obvinení vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry. Navyše je podľa Fica podozrivý z korupcie.

Policajný prezident Hamran je zase podľa šéfa Smeru „nafúkaný balvan", ktorý potvrdil, že opakovane došlo k stretnutiam jeho, premiéra Eduarda Hegera, ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽaNO), Mikulca a jeho poradcu Jaroslava Spišiaka. Oficiálne podľa Fica mali diskutovať o reforme polície, tá však podľa neho v skutočnosti neexistuje. „Matovič dával špinavé pokyny koho treba stíhať a zatvoriť z opozície," skonštatoval Fico s tým, že v tomto prípade išlo stretnutia skutočnej organizovanej zločineckej skupiny. „Slovensko nikdy takúto éru nezažilo a ja verím, že už končí," dodal Fico.

Najčítanejšie