Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
MIKULEC: Minister ubezpečil poslancov, že prípad napadnutia dievčaťa v Miloslavove nebude „zamietnutý pod koberec“
Zdielať na
Noviny.sk

MIKULEC: Minister ubezpečil poslancov, že prípad napadnutia dievčaťa v Miloslavove nebude „zamietnutý pod koberec“

BRATISLAVA – Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) ubezpečil poslancov Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť, že prípad napadnutia 11-ročného dievčaťa v Miloslavove (okr. Senec) nebude v žiadnom prípade „zamietnutý pod koberec“. Uviedol to na tlačovej besede potom, ako sa dnes zúčastnil na rokovaní výboru. Zároveň poslancom zdôraznil, že rodinný príslušník jednej z aktérok napadnutia, ktorý je príslušníkom Policajného zboru, nemá žiaden vplyv na vyšetrovanie.


„Je to stále živý prípad. Prebiehajú úkony a sú tam pribratí viacerí znalci, ktorí vyhodnocujú niektoré záležitosti. Je potrebné si počkať, ale myslím si, že v dohľadnej dobe bude tento prípad uzavretý,“ povedal Mikulec. Zároveň informoval o tom, že paralelne s vyšetrovaním prípadu je nariadená aj kontrola Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorá bude preverovať konanie polície. „Budú sa zaoberať obdobím dvoch rokov, aby sme reagovali aj na tie veci, ktoré sa objavili v médiách, že tam boli určité podnety a či sa tým zodpovedné orgány aj zaoberali,“ vysvetlil.

Mikulec však konštatoval, že v minulosti nebol žiaden podnet od obyvateľov alebo rodičov v súvislosti s dianím v areáli objektu bývalého družstva v obci Miloslavov. Na tlačovej besede to potvrdil aj riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Viliam Adamec. Ten uviedol, že nemajú informácie, že by policajné hliadky preverovali protiprávne konanie v areáli družstva. "Možno, že sa rozprávali s nimi, ale v rámci nejakého výkonu hliadky,“ doplnil. V prípade zatiaľ polícia neobvinila žiadnu osobu.

Najčítanejšie