Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
ŽSR: V marci zaznamenali železnice štyri smrteľné zrážky vlaku s človekom
Zdielať na
Noviny.sk

ŽSR: V marci zaznamenali železnice štyri smrteľné zrážky vlaku s človekom

BRATISLAVA - V marci zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) štyri smrteľné zrážky vlaku s osobou. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Doplnila, že od pondelka 1. marca do utorka 6. apríla evidujú aj šesť zrážok vlaku s motorovým vozidlom.

Feik Achbergerová uviedla, že osobný vlak v Krupine v stredu 3. marca narazil na priecestí do prívesného vozíka ťahaného za motorovým vozidlom. Pri tejto nehode nedošlo k zraneniu osôb ani k poškodeniu železničnej infraštruktúry. K zraneniam nedošlo ani pri zrážke vlaku a motorového vozidla v úseku Polomka - Heľpa v stredu 10. marca. K zrážke automobilu a osobného vlaku došlo aj v nedeľu 14. marca v úseku Podunajské Biskupice - Bratislava-Nové Mesto. Auto sa následkom dopravnej nehody nachádzalo v prechodnom priereze koľaje.


K zraneniu osôb nedošlo ani v prípade zrážky osobného vlaku a osobného auta v úseku Nitra - Lužianky v utorok 16. marca. Vlak pri zrážke odrazil auto mimo priechodný prierez. Ako ozrejmila Feik Achbergerová, vodič z miesta udalosti utiekol a vlakový personál a ani cestujúci neboli zranení. Ani pri zrážke osobného vlaku s motorovým vozidlom v úseku Turzovka - Čadca na priecestí nedošlo k zraneniu osôb či k poškodeniu železničnej infraštruktúry.

Pri zrážke osobného vlaku s autobusom v úseku Radvaň - Vlkanová vo štvrtok 11. marca utrpel vodič autobusu ťažké a cestujúca ľahké zranenie. Feik Achbergerová dodala, že na majetku ŽSR došlo k vyvráteniu výstražníka.

Najčítanejšie