Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu, vietor či snehové záveje
Zdielať na
Noviny.sk

Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu, vietor či snehové záveje

Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu, vietor, vietor na horách, sneženie a snehové jazyky a záveje. Poľadovica dnes hrozí na celom Slovensku. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. stupňa do 10:00 v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, pričom v ostatných krajoch táto výstraha platí do 18:00.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu, pohyb osôb či infraštruktúru. Môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," varujú meteorológovia.


Výstrahu 1. stupňa vydali aj pred vetrom v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom a niektorých okresoch Trenčianskeho kraja. Platiť bude do 16:00. „Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo rýchlosť 65 až 85 km/h. Táto rýchlosť môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádza SHMÚ. Do soboty do polnoci bude platiť aj výstraha 1. stupňa pred vetrom na horách v niektorých okresoch Žilinského, Prešovského a Banskobystrického kraja.

V Banskobystrickom, Žilinskom, a niektorých okresoch Trenčianskeho, Prešovského a Košického kraja platí výstraha 1. stupňa pred snežením do 12:00. Rovnakým stupňom výstrahy meteorológovia varujú aj pred snehovými jazykmi a závejmi a to do 18:00 v Žilinskom a niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Prešovského kraja.

Najčítanejšie