Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cesty a horské priechody sú zjazdné, miestami sa vyskytuje poľadovica
Zdielať na
Noviny.sk

Cesty a horské priechody sú zjazdné, miestami sa vyskytuje poľadovica

 Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojej stránke. Vodičov však upozorňuje, že hmla s dohľadnosťou do 50 metrov je v okolí Košíc a do 100 metrov v lokalitách Veľký Krtíš, Čebovce, Slovenské Kľačany a Tornaľa.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach severného Slovenska sa miestami nachádza kašovitý až utlačený sneh do 1 až 2 cm. Miestami zľadovatený sneh do 1 až 2 cm sa nachádza na cestách II/584 Srdiečko - Bystrá, II/549 Úhornianske Sedlo - Krásnohorské Podhradie, II/558 Stakčín - Ulič a na cestách III. triedy v obvode Stakčín.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem HP Herlianske Sedlo kde sa na vozovke nachádza miestami utlačený sneh do 1 cm, miestami zľadovatený sneh do1 cm sa nachádza na HP Huty. Na HP Vrchslatina je poľadovica.

Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky sú po celú zimnú sezónu uzatvorené HP Príslop (cesta I/78), Šútovce (cesta III/1774) a Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez HP Fačkovské sedlo je od 1. novembra uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje desať metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Najčítanejšie