Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: V lietadle cestoval káčer. Mal vlastné sedadlo a plienku
Zdielať na

VIDEO: V lietadle cestoval káčer. Mal vlastné sedadlo a plienku

Zdroj: Reprofoto/Mark Essig

CHARLOTTE / Počas nedávneho letu z amerického mesta Charlotte do Asheville sa medzi cestujúcich zaradil aj káčer. Zviera malo byť podľa slov jeho majiteľky emocionálnou podporou.

Majiteľka káčera Daniela pasažierom vysvetlila, že si zviera na palubu mohla zobrať z dôvodu posttraumatickej poruchy. Káčer mal byť jej emocionálnou podporou.

Fotografie Daniela, ktorý mal počas letu nasadenú plienku, sa zdieľali po celom svete. Pri pohľade na káčera dívajúceho sa z okna lietadla sa nedá nezasmiať.

Carla Fitzgerald si zviera adoptovala v roku 2012. O necelý rok ju počas jazdy na koni zrazilo auto. Mala ťažké zranenia a trvalo niekoľko mesiacov, než sa zotavila.

Terapeutické zviera

Následkom nehody má i psychické problémy a práve káčer Daniel bol jej oporou a verným spoločníkom. Preto ho má od lekára schváleného ako terapeutické zviera a môže si ho brať do lietadla.

Prítomnosť zvierat, ktoré slúžia ako emocionálna podpora, nie je v lietadlách v USA neobvyklá. Väčšinou sa jedná o psy, ale pozornosť vzbudil aj prípad, keď s pasažierkou letel moriak.

Súvisiace články