Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mať chalupu nie je starosť, ale radosť
Zdielať na

Mať chalupu nie je starosť, ale radosť

BRATISLAVA / Patríte medzi vášnivých chalupárov? Buďte v strehu, prichádza nová relácia práve pre vás. Nová relácia TV JOJ vám ukáže, že mať chalupu nie je starosť, ale v prvom rade veľká radosť. Sprevádzať ňou bude moderátorka Katarína Jesenská.

Krehká blondínka Katka je vášnivá chalupárka, ktorá od útleho detstva vyrastala na rodinnej chalupe na Záhorí. Keď sa stala majiteľkou, zobrala všetko do vlastných rúk a prerobila starú chalupu na modernú, v ktorej zachovala dušu pôvodnej stavby.

So svojou rodinou v nej trávi všetok voľný čas. Chalupárčenie ju natoľko dostalo, že sa stala sprievodkyňou novej relácie, v ktorej sa s divákmi podelí o svoje poznatky a skúsenosti. "Chalupu mám rada a fungujem v nej roky rokúce," prezrádza Katarína Jesenská, "Nie vždy som k nej inklinovala, ale tak nejak mi to prischlo," hovorí. 

Relácia Na chalupe prinesie praktické rady, tipy a triky, ako si zo svojej chalupy urobiť príjemné a kvalitné miesto na bývanie.

Relácia nebude len o pekných chalupách ale najmä o praktických radách. Od stavby krbu, boja s plesňami v stenách až po strihanie stromčekov. "Bude tam aj predstavovanie, lebo jedna z rubrík bude o návšteve u známych osobností. Budú tam aj kutilské rubriky, kde budeme ukazovať, čo všetko sa dá vyrobiť," hovorí moderátorka. 

S tímom odborníkov divákom moderátorka poradí, ako vyriešiť mnohé nástrahy, ktoré k chalupám jednoducho patria. Na konci relácie nechýba naozajstný chalupársky recept zo sezónnych potravín. "Veľa varíme aj o so známymi osobnosťami," dodáva Jesenská. 

Relácia Na chalupe nie je len pre chalupárov ale aj pre tých, ktorí majú záhrady. "Myslím si, že sa v tom nájdu aj ľudia, ktorí majú radi záhradu. Budeme rozprávať aj o stromoch, sadoch, lúkach. o zelenine, o sadení," prezrádza Katarína Jesenská. 

Zo súdnej siene na chalupu

Katarína Jesenská je vyštudovaná herečka, diváci ju môžu poznať zo Súdnej siene. V minulosti predvádzala ako modelka a záľubu v móde uplatnila aj v súkromí, mala vlastnú módnu značku, neskôr dovážala pánsku biznis módu. Počas účinkovania v Súdnej sieni sa stala akreditovanou mediátorkou, ktorú zaujíma rodinné právo.

Má dvoch synov, 23 a 13 rokov. Podnikanie ju baví, ale lákal ju návrat na televízne obrazovky a tak spojila svoju záľubu v chalupárčení a priniesla do Jojky svoj projekt. Ide do nedeľný magazín zameraný na všetko čo sa týka chalúp. Katka je autorkou aj moderátorkou.

Relácia Na chalupe štartuje už túto nedeľu, 30. októbra, o 16:50 na JOJke pred Novým bývaním. 

Súvisiace články