Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Primátor Partizánskeho vyhlásil vojnu analfabetom
Zdielať na

Primátor Partizánskeho vyhlásil vojnu analfabetom

PARTIZÁNSKE / Primátor Partizánskeho chce bojovať proti analfabetom za volantom. Pri bežnej policajnej kontrole chce, aby vodičov hliadky skúšali z čítania. Podľa neho jazdí po slovenských cestách množstvo vodičov, ktorí nevedia písať a čítať.

Boj s neprispôsobivými občanmi začal starostata Partizánskeho pred štyrmi rokmi. Problémovú lokalitu oplotili a v meste prijali zásadu trikrát a dosť. Na stredajšom stretnutí vyhodnotili tieto kroky ako úspešné. "stodvadsaťpäť rodín bolo v poslednom čase vyhodených, deložovaných z nájomných bytov," povedal primátor mesta Partizánske Jozef Božík.

Vyhlásil vojnu

Primátor Partizánskeho najnovšie vyhlásil vojnu analfabetom. "Mám informácie, že v niektorých okresoch boli vydané vodičské preukazy aj ľuďom, ktorí nevedia čítať a písať," dodal primátor Jozef Božík. Na odhalenie ľudí za volantom, ktorí nevedia písať a čítať chce primátor využiť políciu. "Hliadka ho vyzve, aby prečítal, ak nebude vedieť, je to problém, ako si mohol urobiť vodičák," povedal primátor. Polícia, ale zatiaľ nemá v kompetencii zisťovať pri cestnej kontrole, či vie vodič čítať alebo nevie.

Podľa polície je veľmi nepravdepodobné, aby takýto ľudia dokázali prejsť všetkými odbornými skúškami. "Pred absolvovaním samotnej skúšky v autoškole sa uchádzač podrobuje zdravotnej prehliadke u lekára, ako aj odbornej a psychologickej spôsobilosti, preto je možné vylúčiť, že pri toľkoto násobnej kontrole by sa dostal ku skúške a uspel uchádzač, ktorý nevie čítať," informuje policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Súvisiace články