Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Floorball Challenge 2017: Športová výzva pre chlapcov i dievčatá
Zdielať na

Floorball Challenge 2017: Športová výzva pre chlapcov i dievčatá

BRATISLAVA / Rozbieha sa najväčší športový projekt nového školského roka pre chlapcov a dievčatá - Floorball Challenge 2017. V spolupráci s Nadáciou televízie JOJ má tento projekt rozhýbať deti a dať im šancu aktívne tráviť čas po vyučovaní.

"Florbal je cenovo dostupný, moderný a dynamický šport. Každá základná škola má telocvičňu, na každej základnej škole sa to dá hrať. Je to to, čo sme aj my kedysi robili," hovorí projektový manažér Nadácie televízie JOJ Ľuboš Sarnovský.

Do projektu sa hlásia aj dievčatá.

Výzva pre žiakov

Floorball Challenge je výzva. "Chceme, aby sa žiaci základných škôl a osemročných gymnázií prihlásili na svojej škole na florbalový krúžok, trénovali, vyzvali čo najviac svojich súperov a potom sa na základe úloh dostali do celoslovenského výberu," ozrejmuje Sarnovský.

Každý rok bude finále v inom kraji Slovenska. "Toto je prvý a dúfame, že nie posledný ročník," dodáva.

Je to otázkou más. "Základných škôl je približne 2 246. Budeme veľmi radi, keď sa do projektu zapojí aspoň polovica škôl a ja dúfam, že aj všetky," hovorí projektový manažér.

Prví záujemcovia sa už prihlásili. "Tá prvá výzva, ktorá smerovala k žiakom, bola tá, aby si klikli na facebookovú stránku Floorball Challenge 2017, označili, že sa im stránka páči a vďaka tomu budú dostávať aktuálne informácie," priznáva Sarnovský.

Prvý výjazd sa bude konať už o dva týždne. Do jednej zo základných škôl prinesú dresy, hokejky loptičky a niektorí si so žiakmi aj zahrajú floorball.

"A takto v októbri a novembri budeme cestovať po Slovensku a budeme propagovať tento challenge," dodáva projektový manažér.

Ako sa prebojovať do celonárodného finále?

1. Založte na škole krúžok florbalu pre čo najväčší počet chlapcov i dievčat.

2. Trénujte a vyzvite čo najviac súperov z okolitých škôl na priateľské zápasy. Zapisujte si výsledky a dajte o nich vedieť.

3. Sledujte výzvy na Facebooku, zapájajte sa do pravidelných mikrosúťaží na sociálnej sieti a posielajte aj fotografie z tréningov, či zápasov.

Viac informácii nájdete na stránke www.floorballchallenge.sk alebo na Facebooku Floorball Challenge.

Súvisiace články