Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti pri kontrole taxíka našli rodiacu ženu, na pôrodnú sálu to nestihli
Zdielať na

Policajti pri kontrole taxíka našli rodiacu ženu, na pôrodnú sálu to nestihli

Zdroj: Profimedia

PRAHA / Pražských policajtov zaujal taxík, ktorý stál na križovatke. Keď išli vodiča skontrolovať, narazili vnútri na tehotnú ženu so silnými kontrakciami. Rozhodli sa, že ju prevezú do nemocnice. To im ale úplne nevyšlo. Za bránu pôrodnice to síce stihli, dievčatko ale prišlo na svet v služobnom aute.

Stojace vozidlo v križovatke ulíc Křížovnickej a Platnéřskej v Prahe 1 si všimla v piatok večer policajná hliadka z oddelenia v Karlíne, píše idnes.cz.

"Keď išli vodiča skontrolovať, tak zistili, že je vo vozidle žena, ktorá má silné kontrakcie a nastáva pôrod. Policajti sa rozhodli, že ženu naložia do služobného vozidla a odvezú do nemocnice za použitia majákov," opísal situáciu policajný hovorca Jan Daněk.

Doplnil, že zároveň kontaktovali linku 155, aby dostali inštrukcie pre prípad, že žena začne rodiť. "Navyše jeden z policajtov tejto hliadky bol vyškolený zdravotník, ktorý mal pri sebe zdravotnícke vybavenie," zmienil sa hovorca.

Rodiskom služobné auto polície

Policajti zamierili do Ústavu pre starostlivosť o matku a dieťa v Podolí. Do nemocničného areálu došli, na pôrodnú sálu to však už nestihli. Za asistencie zdravotníkov prišlo v služobnom aute na svet zdravé dievčatko menom Valérie.

Súvisiace články