Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muzikál pre deti. Hľadá sa Šľahačková princezná
Zdielať na

Muzikál pre deti. Hľadá sa Šľahačková princezná

BRATISLAVA / Na Slovensku sa chystá nový rozprávkový muzikál. Vlastne prvý, ktorý je určený deťom. Doteraz čosi podobné na našich divadelných doskách chýbalo. Napraviť sa tento nedostatok rozhodol náš najúspešnejší muzikálový režisér Ján Ďurovčík.

"Nie je to určite prvý a jediný muzikál, ktorý sa kedy vytvoril na Slovensku, zaujímavé na ňom je, že on inšpiratívne vychádza z diela, ktoré kedysi legendárna dvojica Hammel a Peteraj napísali. Šľahačková princezná bola dokonca platňa roka," vysvetľuje režisér Ján Ďurovčík.

Muzikál pre deti

Ján Ďurovčík spolu s Pavlom Hammelom a Kamilom Peterajom sa preto dohodli, že mu dajú divadelnú verziu. "Chceme z neho urobiť veľký muzikál pre deti, ktorý takýto momentálne na Slovensku chýba," dodáva.

Dobrý muzikál pre deti je podľa režiséra vtedy úspešný, keď sa deti bavia a dospelí vydržia. "Robíme to spôsobom, že sú tam vložené fóry aj pre dospelého diváka," odtajuje a dodáva, že dospelý sa tiež nesmie nudiť.

Konkurz

Muzikál pripravovali celé leto, scéna je pred výrobou a na rade je konkurz. "Ten sa bude konať 9. septembra. Očakávame aj úplne nové tváre a hľadáme princeznú," prezrádza. Skúsiť to môže ktokoľvek. Podľa Ďurovčíka dievčatko nemusí mať bohaté herecké skúsenosti. "Rozhodli sme sa, že je čas, aby sme obsadili niekoho, koho sme ešte nevideli," vysvetľuje.

Nová tvár musí spĺňať isté podmienky. "Musí vedieť spievať, hrať a tancovať, všetko na rovnakej úrovni. Vek princeznej by mal byť 14 až 18, 19 rokov," hovorí režisér.

Divadlo deťom

Ján Ďurovčík nepochybuje, že hľadaný talent nájde. "Na Slovensku máme veľa nesmierne talentovaných ľudí," dodáva.

Šľahačková princezná bude rodinným muzikálom. Diváci si ho budú môcť pozrieť denne od Mikuláša po Ježiška. "Divadlo vtedy odovzdáme celé deťom," hovorí Ján Ďurovčík.

Všetky potrebné podklady nájdu uchádzači na stránkewww.toverstage.sk. V prípade otázok kontaktuje tvorcov na produkcia@jan.sk alebo na telefónnom čísle 0902 197 167.

Súvisiace články