Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sila statusu na facebooku
Zdielať na

Sila statusu na facebooku

Zdroj: fcb: Collin Ross

LETHBRIDGE / Sila Facebooku je obrovská. Presvedčil sa o tom 69-ročný John McMillan, ktorého reštaurácia bola tesne pred krachom. Zachránil ju jeden zo zákazníkov a jeho status na facebooku.

John McMillan sa presťahoval zo Škótska do Kanady a jeho snom bolo otvoriť si tam "fish and chips" reštauráciu. Chcel tam ponúkať tradičnú anglickú pečenú rybu s hranolkami. 

Reštauráciu si v Kanade otvoril pred siedmimi rokmi, ale mala zlú polohu. Ľudia o nej ani nevedeli. Majiteľ tak zažíval ťažké chvíle. "Ľudia nevedia, kde som. Posledné tri mesiace boli absolútne hrozné, hrozné," povedal John McMillan. 

Pre nízku návštevnosť nemal peniaze ani na vlastný plat, nie ešte na prevádzkovanie reštaurácie. Jeho zariadenie bolo pred krachom. Všetko sa ale zmenilo počas niekoľkých hodín, píše portál globalnews.ca.

Jeho prevádzku navštívili jeden z miestnych obyvateľov. Reštauráciu pred tým nepoznal. Vošiel dnu a prekvapilo ho, že reštaurácia je prázdna a je v nej len majiteľ. Objednal si legendárne "fish and chips" a bol veľmi spokojný. Rozhodol sa preto pomôcť McMillanovi a na facebook napísal status, v ktorom vyzval ľudí, aby 69-ročnému majiteľovi reštaurácie pomohli. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157579687505019&set=a.10150254219210019.492012.574740018&type=3&theater

Tento post má takmer deväť tisíc zdieľaní. Stačilo niekoľko hodín a do reštaurácie sa hrnuli ľudia. Pred prevádzkou sa dokonca tvoril rad ľudí, ktorí chceli ochutnať fish and chips a pomôcť tak Johnovi McMillanovi. "Praskali sme vo švíkoch. Nevedeli sme, čo máme očakávať. Bol to najväčší deň, ktorý som zažil za sedem rokov," povedal John McMillan.

Súvisiace články