Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Indonézan čaká na smrť 20 rokov
Zdielať na

Indonézan čaká na smrť 20 rokov

Zdroj: reprofoto: twitter/The Telegraph

JAKARTA / Najstarším žijúcim človekom je zrejme Indonézan, ktorý tvrdí, že má 145 rokov. Podľa údajov na jeho občianskom preukaze sa narodil 31. decembra 1870 a miestne úrad tento dátum potvrdili ako pravdivý, napísal server The Telelegraph.

Pokiaľ sa uvádzaný vek Mbaha Gothoa, ktorého oficiálne meno je Sodimejo potvrdia z nezávislých zdrojov, pôjde o najdlhšie žijúceho človeka v dejinách vôbec. Zatiaľ tento rekord patrí Francúzske Jeanne Calmentovej, ktorá zomrelo v roku 1997, keď mala 122 rokov a 164 dní. 

Gotho ale po ešte dlhšom živote netúži. "Prajem si zomrieť. Všetci moji vnuci sú už nezávislí," povedal tento týždeň indonézskym médiám starec, ktorý prežil desať súrodencov aj všetky svoje deti. Jeho najbližšími príbuznými sú pravnuci, prapravnuci a deti prapravnukov. 

Jeden z jeho potomkovo novinárom povedal, že praded sa pripravuje na smrť už od svojich 122 rokov. Dokonca si kúpil miesto na hrob v blízkosti svojich zosnulých detí. "Náhrobný kameň tam stojí už od roku 1992," povedal jeden z právnikov.

Ghoto podľa členov rodiny trávi čas počúvaním rádia, na televíziu sa už pozerať nemôže, pretože má zlý zrak. V posledných troch mesiacoch ho pre slabosť museli začať kŕmiť a kúpať, sám to nedokáže.

https://twitter.com/Telegraph/status/770003316801667072

Súvisiace články