Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyzlečte sa! Vo Francúzsku idú tvrdo proti burkinám
Zdielať na

Vyzlečte sa! Vo Francúzsku idú tvrdo proti burkinám

Zdroj: Twitter/Feiza

NICE / Štyria policajti obkľúčili ženu, ktorá sa v Nice opaľovala v burkinách. Prinútili ju, aby si odev vyzliekla.

Po sérii teroristických útokov vo Francúzsku sa niektoré francúzske mestá rozhodli zaviesť protiopatrenia, ktoré majú údajne upokojiť napätie v spoločnosti. Terčom kritiky sa stali predovšetkým tzv. burkini - plavky, ktoré zahaľujú celé telo.

Jedným z miest, ktoré sa k zákazu pripojilo, je Nice, kde minulý mesiac došlo k teroristickému útoku počas osláv Dňa dobytia Bastily. A ako zákaz funguje v praxi ukázali fotografie, ktoré teraz kolujú v médiách. Štyria policajti donútili moslimskú ženu odpočívajúcu na pláži, aby si svoj plavecký úbor vyzliekla. Udalosť sa odohrala len niekoľko stoviek metrov od miesta, kde sa odohral júlový teroristický útok.

Obdobná scéna sa v rovnaký deň prihodila aj v Cannes. Matka dvoch detí oznámila novinárom, že bola na jednej z pláží pokutovaná za to, že na sebe mala legíny, tuniku a na hlave šatku. Na pokutovom bloku, ako dosvedčila francúzska mediálna agentúra AFP, bolo, že žena na sebe nemala "odev, ktorý by rešpektoval dobré mravy a sekularizmus".

Svedkyňa celej situácie Mathilde Cousin celý incident potvrdila a dodala, že najsmutnejšie na tom všetkom bolo, že niektorí prizerajúci ľudia tlieskali a vrieskali na matku, nech ťahá domov, zatiaľ čo jej vydesená dcéra plakala.

https://twitter.com/FeizaK/status/768119575628177409

Zdielať na

Súvisiace články