Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pozor, konkurz! Ján Ďurovčík hľadá nové talenty do rozprávkového muzikálu
Zdielať na

Pozor, konkurz! Ján Ďurovčík hľadá nové talenty do rozprávkového muzikálu

Zdroj: Divadlo Tower Stage

BRATISLAVA / Ján Ďurovčík a Divadlo Tower Stage hľadá novú Šľahačkovú princeznú do prvého rozprávkového muzikálu na svojich doskách. Autorská trojica Hammel, Peteraj, Ďurovčík pripravila muzikálovú lahôdku pre malých aj veľkých. Denne od Mikuláša po Ježiška.

Ján Ďurovčík a Divadlo Tower Stage sa historicky prvý krát rozhodlo spracovať titul pre detského diváka. A to spôsobom, ktorý v našich pomeroch nie je veľmi tradičný a zaužívaný, ale vo svete sa teší obrovskej popularite. "Inšpiráciou sa pre nás stalo mesto New York a najväčšie newyorské divadlo Radio City Hall, ktoré každý rok blokuje predvianočný čas na špeciálnu detskú produkciu. Divadlo Tower Stage sa v tomto duchu rozhodlo odpremiérovať špeciálne detské predstavenie," píše divadlo v tlačovej správe. 

Referenciou pre tento projekt sú nie len tvorba Pavla Hammela a Kamila Peteraja, či doterajšia tvorba Jána Ďurovčíka v Divadle Tower Stage ako Ôsmy svetadiel, Jesus Christ Superstar a Atlantída, ktoré lámu všetky rekordy návštevnosti a nedajú sa prirovnať k ničomu inému uvádzanému na slovenskej scéne, ale aj doterajšia detská tvorba Jána Ďurovčíka balet Popolvár, ktorý je jeden z najúspešnejších baletných titulov Slovenského národného divadla napísaným pre deti od jeho vzniku.

Nový pôvodný slovenský muzikál

Nový pôvodný slovenský muzikál, ktorý pripravuje Divadlo Tower Stage. “Šlahačková princezná” je moderným spracovaním legendárnej kultovej rozprávky z dielne autorov Pavla Hammela a Kamila Peteraja, ktorej text nahovoril Jozef Króner a vyšla na dlhotrvajúcej platni v pražskom vydavateľstve Supraphon a stala sa platňou roka v tomto žánri.

Táto hudobná rozprávka, odohrávajúca sa v šľahačkovom kráľovstve, vystavaná na pôdoryse klasických rozprávok s jednoduchým a vtipným dejom, bude však v divadelnej (muzikálovej) verzii spracovaná ako tzv. family muzikál. Viacgeneračné dielo pre celé rodiny osloví celé generačné spektrum, teda mladú generáciu, ale aj rodičov.

Šľahačková princezná navyše bude aj zdrojom nadľahčenej zábavy. Tvorba Pavla Hammela a skupiny Prúdy, s tvorivou invenciou Kamila Pateraja a Jána Ďurovčíka, dáva všetky predpoklady na to, aby vzniklo úspešné dielko.

Divadlo Tower Stage

Konkurz 

Ján Ďurovčík a Divadlo Tower Stage hľadá novú Šľahačkovú princeznú do prvého rozprávkového muzikálu na svojich doskách. Dievčatá vo veku približne 14 až 18 rokov s hereckým speváckym a tanečným talentom budú môcť spolupracovať s profesionálnymi umelcami a uviesť tak legendárnu rozprávku z dielne Pavla Hammela a Kamila Peteraja.

Termín konkurzu je 9. až 11. septembra v Divadle Tower Stage na Pribinovej 25 v Bratislave. 

  • 9.9. o 9:00 - registrácia všetkých účastníkov konkurzu. Treba sa dostaviť na registráciu a zároveň počítať s tým, že konkurz potrvá tri dni (tri postupové kolá)
  • 9.9. o 10:00 - 1. kolo konkurzu
  • 10. a 11.9 . 2. a 3. postupové kolo. Podľa výsledkov 1. respektíve 2. kola. Začiatok bude určený podľa výsledkov predchádzajúceho dňa. 

Potrebná príprava na konkurz:

Konkurz zahŕňa previerku uchádzačov v troch oblastiach. 

  • Spevácka príprava: Interpelácia konkurzných piesní Mávam, Pieseň 1001 noci. Hlas v rozsahu konkurzných piesní. Vyžadujeme presnú interpeláciu podľa nahrávok. (súčasť 1. kola)
  • Tanečná príprava: Predvedenie tanečnej choreografie naskúšanej priamo na konkurze v priestoroch Divadla Tower Stage. Je potrebné si priniesť cvičebný úbor a obuv na tanec (súčasť 1. kola)
  • Herecká príprava: Interpelácia konkurzných textov, texty obdržia iba postupujúci (súčasť 2. a 3. postupového kola)

Všetky potrebné podklady nájdu uchádzači na stránke www.toverstage.sk. V prípade otázok kontaktuje tvorcov na produkcia@jan.sk alebo na telefónnom čísle 0902 197 167.

Súvisiace články