Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Z Kajšmentke sa stal internetový hit
Zdielať na

Z Kajšmentke sa stal internetový hit

BRATISLAVA / Kajšmentke, alebo Kožmeker. Tieto slová sa stali hitom slovenského internetu. Všetko to odštartovalo finále jojkárskej šou Páli vám to. Stres spôsobil svoje a vzniklo zázračné slovo, ktoré spôsobilo na slovensku lavínu.

Pani Beáta bola v strese a tak vznikol kožmeker, kajšmentke, kajžmeker... Tieto skomolené slová sa rozbehli a šíria sa doslova ako vírus. Stal sa z nich internetový mém. Objavujú sa na rôznych fórach, sociálnych sieťach, ľudia vyrábajú vlastné grafiky.

Pani Beáta je z toho nešťastná. "Je to hrozné, každý sa predsa môže pomýliť," hovorí.

Facebook/kajšmentke

"Ja si už neviem rady, ako sa mám brániť, prečo si zo mňa robia srandu? Čo na to moje deti?" Pani Beáta je doslova zrútená, radila sa aj s právnikom, čo robiť, nevie ako to zastaviť. Komentáre, kde narážajú na jej zuby ju urážajú.

"Ešte si robia srandu aj z mojich zubov, už som si ich dala spraviť," hovorí. Fórum kajšmentke má viac ako 30 tisíc fanušikov. Jeho prevádzkovateľ sa však snaží pani Beátu upokojiť. "Vôbec to neriešime v zlom, pretože išlo o kajšmentke. Proste univerzálne slovo a nič proti jej osobe absolútne. Je to sranda a zabávať sa treba," tvrdí správca stránky Róbert Potoma.

Facebook/kajšmentke

To, čo sa stalo pani Beáte sa stalo už mnohým, ide o takzvaný internetový mém. Je to fenomén, keď nejaká fotografia, úryvok z filmu, či veta zľudovie. Až natoľko, že sa šíri ako vírus. "Je to fenomén a v dobe internetu je to nezastaviteľné. Ak to vyjde, zrazu sú to milióny zdieľaní, ktoré narastajú geometrickým radom," informuje IT špecialista Juraj Hrabal.

Súvisiace články