Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trump: Mali by sme voľby jednoducho zrušiť
Zdielať na
Zahraničie

Trump: Mali by sme voľby jednoducho zrušiť

TOLEDO / Donald Trump, ktorý necelé dva týždne pred prezidentskými voľbami, zaostáva v prieskumoch za svojou súperkou Hillary Clinton, vyzval ku zrušeniu volieb. Na stretnutí so svojimi stúpencami v Ohiu vo štvrtok opäť kritizoval politiku Clintonovej.

"Keď tak nad tým rozmýšľam, mali by sme voľby jednoducho zrušiť a dať to Trumpovi. Clintonovej politika je zlá," vyhlásil republikánsky kandidát. 

Stanica CNN to označila za úsmevný výrok v porovnaní s Trumpovým predošlým tvrdením, že voľby budú zmanipulované. Pri tretej a poslednej predvolebnej debate s Clintonovou povedal, že volebný výsledok nemusí uznať.

Väčšina predvolebných prieskumov pripisuje víťazstvo Clintonovej, a to i v štátoch, v ktorých sa zrejme o víťazovi bude rozhodovať a ku ktorým patrí taktiež Ohio. 

Málo energie Clintonovej

Trump na tamojšom zhromaždení vo štvrtok znovu poukazoval na nedostatočnú energiu svojej súperky. Nechal dokonca prítomných, aby rozhodli, ktorý z jeho oponentov je na tom horšie, či jeho súper z primárok Jeb Bush alebo Clintonová. "Kto má menej energie, Jeb Bush alebo Hillary Clinton," spýtal sa prítomných. "Hillary," ozvalo sa z davu.

Vo svojej kampani ako jeden z argumentov proti Clintonovej používal tvrdenie, že jej pre výkon prezidentskej funkcie chýba "sila a vytrvalosť." Vo štvrtok o nej vyhlásil, že má "veľmi málo energie." 

Zdielať na

Najčítanejšie správy