Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Taliansko zasiahlo zemetrasenie. Jeden mŕtvy, desiatky zranených
Zdielať na

Taliansko zasiahlo zemetrasenie. Jeden mŕtvy, desiatky zranených

MACERATA / Sériu silných otrasov pôdy s epicentrom v provincii Macerata postihla v stredu večer obyvateľov stredného Talianska. Zemetrasenie zničilo niekoľko budov a vyžiadalo si desiatky zranených. Jeden človek zomrel na infarkt. Otrasy cítili aj v Ríme.

Prvé otrasy o sile 5,4 zaznamenali seizmológovia po siedmej hodine večer. Zemetrasenie s epicentrom v hĺbke deviatich kilometrov pod zemou malo epicentrum v blízkosti obce Visso neďaleko Maceraty. Otrasy postihli aj obyvateľov Ríma.

Ešte silnejšie zemetrasenie o sile 5,9 zasiahlo rovnakú oblasť po deviatej hodine večer. Zem sa naposledy zachvela krátko pred polnocou s intenzitou 4,6.

Ľudia v panike

Zatiaľ jedinou obeťou sa stal starší muž v Tolentine, ktorý zomrel na zlyhanie srdca. Štyria ľudia sa zranili vážne, ale ich životy nie sú v ohrození. Ďalšie desiatky boli ošetrené.

V zasiahnutých oblastiach vypadla na niektorých miestach elektrina. Ľudia vybiehali z domovov v panike. "Správy nie sú také katastrofické, aké sme očakávali," povedal šéf miestneho štábu civilnej obrany. Koncom augusta totižto zemetrasenie zabilo 298 ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy