Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž pri domovej prehliadke zastrelil policajta
Zdielať na

Muž pri domovej prehliadke zastrelil policajta

BUDAPEŠT / Počas domovej prehliadky v severomaďarskej obci Böny utrpeli dvaja policajti zranenia. Jedného z policajtov majiteľ domu strelil do hlavy a na mieste zraneniam podľahol. Maďarská obec sa nachádza pár kilometrov od slovenských hraníc.

Domová prehliadka u 76-ročného Istvána mala byť vykonaná na základe podozrenia z prechovávania zbraní. Dôchodca však stihol vystreliť skôr, ako sa policajti chytili kľučky. "Voči zasahujúcim policajtom použil zbraň a padlo päť až šesť výstrelov z pušky. Policajti po útoku použili služobné zbrane," povedal najvyšší prokurátor Maďarska Keresztes Imre. 

"Poznám ho z videnia, vraj to bol taký fašista, kedysi k nemu chodili holohlaví a na zastávke sa schádzali cez soboty, 20 až 30 takých 120 kilových pacientov. Odchádzali na samotu pri Bőnyi. On to tam kúpil po zemne režimu. Mal tam strelnicu a nejaké budovy," povedal obyvateľ obce. 

Na zásah boli privolaní aj príslušníci Centra boja proti terorizmu (TEK). Tí dopoludnia odporučili ľuďom z obce, aby nevychádzali zo svojich domov. "Následne sa 76-ročný páchateľ zatvoril v dome a viackrát sa vyhrážal, že kto príde bližšie, nech je to akýkoľvek policajt, popraví ho," povedal Hajdú János z protiteroristickej jednotky.

Za kolegom smútia

Pri policajnej akcii bol zastrelený jeden policajt, ktorého útočník strelil do hlavy. Muža, ktorý pri domovej prehliadke v obci Böny zaútočil na policajtov, zranili. Útočník skončil so zraneniami brucha v nemocnici v Györi.

"Štyridsaťšesťročný Pálvolďi Péter slúžil 25 rokov ako hlavný vyšetrovateľ v národnom vyšetrovacom úrade, v jeho osobe sme stratili skvelého kolegu," povedal policajný riaditeľ Papp Károly.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy