Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tureckom otriasol výbuch
Zdielať na

Tureckom otriasol výbuch

ANTALYA / Explózia otriasla parkoviskom pred budovou, kde sídli obchodná komora v tureckom letovisku Antalya. Na miesto vyrazili sanitky. Či sú nejaké obete, nie je zatiaľ známe, informovala televízna stanica CNN Türk. Rovnako je nejasná príčina výbuchu.

Podľa spravodajcu agentúry Dogan explózia zničila jeden automobil. Ďalšie štyri vozy a okolité budovy zostali poškodené.

Antalya je hlavným turistickým letoviskom na tureckom stredomorskom pobreží. V polovici októbra vypálili neznámi útočníci najmenej dve rakety, ktoré dopadli neďaleko Antalye. Motív ani páchatelia tohto útoku neboli odhalení.

Ako uviedol starosta mesta Menderes Türel, explózia nemusí byť teroristickým činom, mohlo ísť o nehodu. Aj vzhľadom k tomu, že nikto nebol vážne zranený. Objavili sa už špekulácie, že mohlo ísť o výbuch automobilu, ktorý jazdí na LPG.

Juhovýchod Turecka sužujú útoky organizácie Islamský štát, ktorá ovláda rozsiahle oblasti v susednej Sýrii, aj boje medzi armádou a separatistami zo Strany kurdských pracujúcich (PKK).

Turecký cestovný ruch utrpel výrazné straty v dôsledku júlového pokusu o vojenský prevrat, ktorý sa ale podarilo vláde zmariť. Na úbytku turistov sa podpísalo aj niekoľko teroristických útokov, okrem iného v turistami obľúbenom Istanbule aj napäté vzťahy s Ruskom po zostrelenie jeho bombardéra na turecko-sýrskej hranici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy