Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: V lietadle, ktoré havarovalo na Malte, neboli pracovníci Frontexu
Zdielať na

VIDEO: V lietadle, ktoré havarovalo na Malte, neboli pracovníci Frontexu

LUQA / Žiadni pracovníci pohraničnej agentúry Európskej únie (Frontex) neboli podľa jej vyjadrenia na Twitteri v lietadle, ktoré sa ráno zrútilo na Malte krátko po štarte z tamojšieho medzinárodného letiska. Pri havárii zahynuli piati členovia posádky lietadla.

Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú politiku Federica Mogheriniová potvrdila, že havarované lietadlo nemalo spojitosť s činnosťou EÚ.

Pracovníci maltského medzinárodného letiska predtým vyjadrili domnienku, že v lietadle cestovali pracovníci Frontexu. Pohraničná agentúra EÚ však vo vyhlásení poprela, že by toto lietadlo využívala.

Spočiatku naberalo výšku

Maltské noviny citovali svedka, ktorý povedal, že dvojmotorové luxemburské lietadlo štandardne naberalo výšku, zrazu sa však naklonilo doprava a "rútilo sa priamo k zemi".

Dopadlo v blízkosti rozjazdovej a pristávacej dráhy na letisku v dedine Luqa a hneď začalo horieť. Horiace trosky dopadli medzi obce Kirkok a Safi a časť trupu stroja skončila na letiskovej ceste. Na mieste zasahovala požiarna aj záchranná služba.

Maltské medzinárodné letisko v Luqe uzavreli, kým neodpracú trosky stroja.

https://twitter.com/SkyNews/status/790452353090531328

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy