Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Do vzduchu sa vyhodil vojak vo výslužbe
Zdielať na

Do vzduchu sa vyhodil vojak vo výslužbe

Zdroj: SITA/AP

TOKIO / V parku v japonskom meste Ucunomija severne od Tokia sa vyhodil do vzduchu 72-ročný vojak vo výslužbe. Ďalších troch ľudí pritom zranil, informovala japonská televízie NHK. S odvolaním sa na políciu upresnila, že pri ďalšej, takmer súčasnej explózii zhoreli na parkovisku dve autá. Jedno z nich patrilo práve jemu.

V rovnakú dobu od základov zhorel aj jeho dom, ktorý sa nachádzal asi osem kilometrov od Ucunomije. Muž podľa polície zanechal list na rozlúčku a pravdepodobne ide o samovraždu. 

Medzi zranenými sú dvaja muži vo veku 64 a 58 rokov, ktorých zasiahli črepiny. Tretím zraneným je štrnásťročný školák. 

Jeden zo svedkov povedal NHK, že počul "hlasný zvuk" a ucítil strelný prach. Fotografie na sociálnych sieťach ukazovali stúpať čierny dym z miesta incidentu. 

Počet samovrážd v Japonsku v posledných rokoch podľa agentúry Reuters klesol, ale v porovnaní s ostatnými krajinami je stále vysoký. Každý rok si tam siahne na život asi tridsať tisíc ľudí. Príčinou samovrážd u dôchodcov bývajú často obavy z nedostatočných príjmov. Minulý rok sa v japonskom rýchlovlaku zapálil 71-ročný muž. Pri tejto udalosti zomrela aj o dvadsať rokov mladšia žena, ktorá cestovala v rovnakom vagóne.

Mužovi v zhruba rovnakom čase zhorel aj dom:

https://twitter.com/OccuWorld/status/790145015234166784

Súvisiace články

Najčítanejšie správy