Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Do nákupného centra pri Bruseli vtrhol muž, začal strieľať
Zdielať na

Do nákupného centra pri Bruseli vtrhol muž, začal strieľať

Zdroj: google maps

BRUSEL / V belgickom meste Chatelineau južne od Bruselu evakuovali obchodné centrum, v ktorom traja ozbrojení zlodeji prepadli zaltníctvo. Najmenej jeden z útočníkov vystrelil z automatickej pušky a vyvolal paniku a obavy, že ide o teroristický útok. Uviedli to úrady, podľa ktorých sa nikto nezranil. Štyria ľudia zostali v šoku. Zlodeji utiekli.

Policajti vyviedli desiatky nakupujúcich z obchodného domu Cora. Podľa belgickej agentúry Belga muž vtrhol dnu a začal strieľať. Polícia sa domnieva, že išlo o pokus o krádež, pričom súvis s teroristickým útokom vylúčila. Pri incidente sa nikto nezranil.

Belgicko aj cez týždeň zažilo podobný incident. Neznámy muž ozbrojený nožom v utorok zadržiaval v supermarkete Carrefour v bruselskej štvrti Forest asi 15 rukojemníkov. Zásahová jednotka belgickej polície ho ale rýchlo premohla a zadržala. Pri incidente sa nikto nezranil. Muž útočil zrejme po tom, čo sa pokúsil o krádeže a pristihli ho. 

Podobné incidenty vyvolávajú u miestnych obyvateľov aj na sociálnych sieťach obavy z nového teroristického útoku. V Belgicku platí druhý najvyyšší stupeň pohotovosti pre terorizmus. V marci zaútočili na bruselské letisko Zaventem a mestro samovražední atentátnici, ktorí zabili 32 ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy