Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Londýne na letisku museli evakuovať cestujúcich
Zdielať na

V Londýne na letisku museli evakuovať cestujúcich

Zdroj: Twitter/TucsonNewsNow

LONDÝN / Piatkový incident na letisku London City, ktorý vyvolal dýchacie problémy takmer 30 ľuďom a evakuáciu stoviek osôb, zrejme spôsobila nádoba so slzným plynom odhodená niektorým z cestujúcich. Uviedla to britská polícia. Zdôraznila, že prípad nevyšetruje ako teroristický čin. Niektoré médiá sa obávali, že by mohlo ísť o chemický útok.

Potom, čo v piatok večer na jednom z terminulov cestujúci pocítili nevoľnosť, prišli policajti a záchranári.Vyhlásili poplach, letisko uzavreli a evakuovali viac ako 500 cestujúcich a zamestnancov. Na mieste ošetrili 27 pacientov a "malými dýchacími problémami."Dvaja z nich podľa Reuters skončili v nemocnici. Po troch hodinách úrady oznámili, že im nič nehrozí. Prevádzka letiska bola ale vážne narušená a prevádzku obnovili až v sobotu ráno. 

"V ovzduší sa nenašli žiadne zvýšené hodnoty a budovu sme vyvetrali a prehľadali. Je bezpečná," uistil londýnsky požiarny zbor v prehlásení k situácii na najmenšom z medzinárodných letísk britskej metropole. Aerolínie do neho lietajú najmä do britských a európskych miest. 

Policajti informovali, že našli nádobu od slzného plynu, po ktorom štípu oči a páli v krku. "Príčina incidentu sa ešte nepotvrdila, ale vyšetrujeme, či incident nebol dôsledkom nechceného vypusteného spreja so, ktorý odhodil jeden z cestujúcich pred odbavením," uviedla polícia. 

Spreje so slzným plynom, ktoré niektorí ľudia nosia pre osobnú ochranu, sa nesmú brať na palubu lietadiel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy