Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Klauni útočia aj v Nemecku. Jeden vydesil ženu motorovou pílou
Zdielať na

Klauni útočia aj v Nemecku. Jeden vydesil ženu motorovou pílou

Zdroj: Profimedia

WESEL / Nemecká polícia pátra po neznámej osobe prezlečenej do kostýmu klauna a mávajúcej motorovou pílou, ktorá vydesila ženu na západe krajiny.

Incident z mesta Wesel v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko je posledným zo série podobných prípadov v Nemecku, keď osoby prezlečené za klaunov strašia alebo útočia na ľudí.

Páchatelia sa pravdepodobne inšpirovali takmer identickými prípadmi v Spojených štátoch, kde ľudia v klaunských kostýmoch prenasledovali či napádali civilistov.

Napadli aj slepca

Vo štvrtok osoba strašidelnom kostýme klauna napadla bejzbalovou palicou neďaleko severonemeckého mesta Rostock devätnásťročného mladíka.

Zraneniam sa iba tesne vyhol pätnásťročný tínedžer prenasledovaný klaunom s nožom v ruke.

V západonemeckom Gelsenkirchene v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko zasa dvaja muži s klaunskými maskami s nožom napadli tridsaťtriročného slepca. V meste Wesel neďaleko Gelsenkirchenu sa v tomto týždni stali už dva podobné prípady.

Incidenty sa začali množiť s blížiacim sa sviatkom Halloween, ktorý sa oslavuje koncom mesiaca a ktorý si v Nemecku získava čoraz väčšiu popularitu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy