Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Alyson čakala dvojičky, napokon zachraňovala seba
Zdielať na

Alyson čakala dvojičky, napokon zachraňovala seba

SALT LAKE CITY / V jej koži by nechcela byť žiadna žena. Alyson bola tehotná a nebolo to až tak dávno, čo jej lekári povedali, že to budú dvojčatá. Nadšená mama sa pripravovala na budúce dvojnásobné rodičovstvo, keď jej lekári oznámili desivé informácie o jej zdravotnom stave. Stála pred otázkou života a smrti.

Štyridsaťročná Alyson nikdy nad možnosťou interrupcie ani len neuvažovala. "Nikdy za žiadnych okolností," hovorí Alyson. 

Jej gynekológ ju nedávno kontaktoval, aby jej povedal nové veľmi závažné informácie. Jedno z jej dvoch bábätiek zomrelo v brušku. A druhému sa mozog vyvíjal mimo lebku. To znamenalo, že by dieťatko zomrelo krátko po narodení. Navyše v ohrození života bola aj matka. Ak by lekári niečo neurobili - jej šanca na prežitie boli minimálne.

"Je to to najdesivejšie rozhodnutie, pred ktorým žiadna žena nechce stáť," hovorí Alyson. Alyson sa teda rozhodla spolu s lekármi, že zachránia aspoň jej život. Vyskytol sa však ďalší problém. Bolo ním vyššie štádium tehotenstva, kedy je interrupcia už  z pohľadu zákona ilegálna. Museli zvolať kolégium, ktoré rozhodlo. "Dvanásť hodín som strávila v hysterickom plači na zemi, kým rozhodli," opisuje Alyson.

Podstúpila cisársky rez, zákrok dopadol úspešne. Avšak prišla ďalšia rana, priamo od prezidentského kandidáta Donalda Trampa, ktorý sa na margo jej situácie a interrupcií vo vyššom štádiu gravidity vyjadroval v zmysle, že sú neakceptovateľné. Alyson to hlboko zasiahlo, keďže okolnosti nepoznal.

Rozhodla sa preto svoj príbeh spísať ako status na sociálnej sieti a stal sa z neho virál s vyše 100 tisíckami zdieľaní za 24 hodín. Cieľom bolo vysvetliť, že v niektorých prípadoch ide naozaj o voľbu medzi životom a smrťou.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy