Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia už má násilníkov, ktorí na smrť dobili Čecha
Zdielať na

Polícia už má násilníkov, ktorí na smrť dobili Čecha

LONDÝN / Londýnska polícia zatkla troch mužov, ktorí sú podozriví, že v stredu neskoro večer zavraždili tridsaťjedenročného Čecha. Medzi zadržanými je aj šestnásťročný chlapec.

Vyšetrovatelia sú presvedčení, že Čech sa nepohodol v reštaurácii Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock neďaleko svojho bydliska so skupinou mladíkov. Tí si potom na neho počkali vonku a napadli ho.

Podľa očitého svedka útočníci zrazili muža v saku ranou do hlavy reťazou k zamykaniu bicyklov. Išlo o štvoricu mladíkov, ktorí do napadnutého, keď spadol na zem, ešte kopali. Po čine odišli na bicykle typu BMX.

 Vypočúvajú násilníkov

"Dvaja muži vo veku 19 a 29 rokov a šestnásťročný mladík boli zatknutí pre podozrenie z vraždy," napísali médiá s odvolaním sa na informáciu polície v súvislosti s uvedeným útokom. Trojica je na policajnej stanici, kde ich vypočúvajú.

Hovorca metropolitnej polície tiež vyzval prostredníctvom médií všetkých, ktorí videli, čo udalosti predchádzalo, alebo boli svedkami samotného útoku, aby sa prihlásili.

Čech podľa polície zomrel v stredu ešte pred polnocou. Podľahol následkom zranení hlavy.

Štvrť nie príliš bezpečná

Podľa spolubývajúceho Zdeňka, Romana Blažovica nie je štvrť, kde Zdeněk býval úplne bezpečná.

“V poslednej dobe sa to zhoršuje, Ľudia sa tu medzi sebou bijú, sú to gangy. Keď sa Medzi nich človek náhodou zapletie ... už sa to stalo, “ hovorí Roman Blažovice, kamarát a spolubývajúci zabitého Čecha

 Zbierka na repatriáciu

Na sociálnych sieťach si ľudia Zdeňka pripomínajú. Vraj bol výnimočným človekom láskavý, spravodlivý a ochotný. To isté o ňom hovorí a jeho Londýnsky kamarát: “On bol úžasný, pomáhal každému, nemal s nikým konflikt, bol to veľmi, veľmi dobrý kamarát.“

Telo Zdeňka stále zostáva v Londýne, rodine ho koroner vzhľadom k vyšetrovaniu vydá až po 28 dňoch. Medzitým priatelia pomáhajú rodine zabezpečiť repatriáciu domov. Založili zbierku, dúfajú, že sa im podarí vybrať dostatok peňazí, aby Zdeněk mohol byť pochovaný doma.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy