Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Diktátor Mugabe nechal zatknúť všetkých olympionikov: Sú to krysy, ktoré nepriniesli medailu
Zdielať na

Diktátor Mugabe nechal zatknúť všetkých olympionikov: Sú to krysy, ktoré nepriniesli medailu

Zdroj: SITA

HARARE / Prezident Zimbabwe Robert Mugabe poslal 27 z 31 olympionikov, ktorí reprezentovali krajinu na olympiáde v Riu do väzenia. Ani jeden z nich totiž nezískal medailu. Sú to krysy, ktoré nazývame športovci, uviedol.

"Vyhodili sme peniaze krajiny na krysy, ktoré nazývame športovcami. Ak nie ste pripravení obetovať sa a vyhrať aspoň bronzové medaile, tak ako to dokázali u našich susedov v Botswane, tak prečo míňate naše spoločné peniaze," uviedol Mugabe. 

Mugabe dal 27 športovcov zatknúť na letisku  v hlavnom meste Harare, keď sa vracali z olympiády v brazílskom Riu de Janeiro. 

Aj keď to môže vyzerať ako prehnaná reakcia, nie je, píše portál International Business Times. Mugabe sa v minulosti prirovnal k Ježišovi Kristovi a nadával Nelsonovi Mandelovi za pekné správanie k belochom. Celkovo je považovaný za rasistu voči belochom. 

Športovci Zimbabwe skončili podobne ako tí zo Severnej Kórey, ktorých poslal Kim Čong-un na nútené práce v uhoľných baniach, pretože nesplnili vopred stanovený medailový plán.

Na internete sa objavil aj článok, ktorý túto informáciu považuje za hoax. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy