Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nórska premiérka lovila v Bratislave pokémonov
Zdielať na

Nórska premiérka lovila v Bratislave pokémonov

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Nórska premiérka Erna Solberg sa počas utorkovej návštevy Bratislavy, kde sa stretla s Robertom Ficom, vydala na lov pokémonov. Ako informovala s odvolaním sa na nórske médiá agentúra AFP, predsedkyňa nórskej vlády využila prestávku medzi rokovaniami, aby sa v sprievode osobných strážcov a vysokých politických predstaviteľov pustila v uličkách starého mesta do lovu pokémonov.

Hra Pokémon Go, ktorá sa stala hitom tohto roka, sa odohráva na hranici reálneho a virtuálneho sveta. Prostredníctvom mobilných telefónov navádza hráčov na relne mniesta, kde zbierajú kultové animované postavičky. 

Päťdesiatpäťročná konzervatívna politička svoju záľubu hájila v televízii so slovami, že naháňanie virtuálnych postavičiek si občas vyžiada aj desaťkilometrovú prechádzku. 

Solberg, ktorá donedávna bola vášnivou hráčkou Candy Crush priznala, že prešla na Pokémon Go. Urobila tak údajne deň potom, čo v dvoch rozhovoroch prehlásila, že to hrať nebude. Denníku Aftenposten povedala, že k hre ju dotlačila mladšia sestra, ktorá, ako povedala Solberg, "našla pokémona na mojej verande".

Na Slovensku, ktoré predsedá Európskej únii, premiérka obhajovala nórske záujmy v rámci nadchádzajúceho rokovanie o odchode Británie z EÚ. Robert Fico pri tejto príležitosti povedal, že usporiadanie vzťahov medzi EÚ a Nórskom by mohlo byť príkladom pre spoluprácu EÚ a Británie po takzvanom brexite. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy