Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cestujúcich na trati Praha-Bratislava čaká väčší komfort
Zdielať na

Cestujúcich na trati Praha-Bratislava čaká väčší komfort

Zdroj: České dráhy

PRAHA/BRATISLAVA / České dráhy nasadili do prevádzky nové modernizované vozne, ktoré majú byť tým najlepším, čo cestujúcim dopravca ponúka. Nasadí ich na spojenie Praha - Hamburg a Praha - Bratislava.

České dráhy postupne uvádzajú do medzinárodnej prevádzky dva nové typy komfortných priestranných vozňov,. ktoré vznikli prestavbou vozňov s kupé. Vagóny podľa Českých dráh ponúkajú komfortné cestovanie aj vozíčkarom v klimatizovanom prostredí, zvláštny oddiel pre cestujúcich s deťmi, kočíky či bicykle.

Pravidelne budú tieto vlaky jazdiť na trati Praha – Ústí nad Labem – Děčín – Berlín – Hamburk – Kiel a vo vlaku Slovenská Strela na trati Praha-Brno-Bratislava.

"Deväť modernizovaných vozňov typu Bhmpz 0228 majú celkom šesťdesiat miest so sklopnými stolíkmi, štyridsať z nich má aj veľké stoly s rozkladajúcimi krídlami. Sedačky majú textilný poťah a sú polohovateľné. K dispozícii je zásuvka na dobíjanie elektroniky vrátane USB portov. Vagón je pripojený na internet," píšu České dráhy v tlačovej správe.

 

Priestor pre vozíčkarov

Vo veľkopriestorovom oddieli je aj rozšírený voľný priestor s dvomi len sklopnými sedačkami pre cestovanie dvoch osôb na invalidných vozíkoch. Väčší priestor bez sedačiek umožňuje ich ľahší pohyb, pre ktorý je upravená aj šírka chodby k nástupnému priestoru a toaleta. "Tá je bezbariérová s dostatočne veľkým priestorom pre pohyb na vozíku. V jej priestore sa nachádza aj prebaľovací pult," píšu České dráhy. 

Ďalších deväť vozňov rady Bdmpz 227 ponúka cestujúcim 72 polstrovaných polohovateľných sedačiek s podobným usporiadaním ako predchádzajúci typ. U jedného z nástupných priestorov je miesto pre uloženie ôsmich bicyklov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy