Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podozriví utečenci či agresívni zločinci. Aj o tom je karneval v Kolíne
Zdielať na

Podozriví utečenci či agresívni zločinci. Aj o tom je karneval v Kolíne

KOLÍN NAD RÝNOM / Reportér TV JOJ Rasťo Striško s kameramanom nakrúcal počas noci priamo v centre neviazanej karnevalovej zábavy v Kolíne nad Rýnom Bol aj pri zásahu polície na podozrivých cudzincov a kontrolách utečencov. Jeden z agresívnych mužov zaútočil aj na kameru nášho štábu.

Na nočnú zábavu v Kolíne dozerajú posilnené policajné hliadky. Na železničnej stanici pred katedrálou je policajtov viac, ako v okolitých uliciach.

Krátko pred polnocou začali hliadky z davu ľudí vyberať skupiny podozrivých mužov.

Od utečencov si pýtajú registračné dokumenty. Námatkovo si vybrali skupinku Sýrčanov a jedného Libanončana. Do Nemecka pricestovali legálne.

"Sme z iného nemeckého mesta, sem sme prišli pozrieť kamarátov. Žijeme v utečeneckom kempe a tam sa práve vraciame. To, že nás takto chytili policajti, tak tomu nerozumiem," hovorí Sýrčan Adin.

Dôkladné prehliadky

Len o pár metrov ďalej už majú policajti iných cudzincov. Hliadka ich odvádza mimo zabávajúci sa dav. Narozdiel od Sýrčanov ich podrobuje osobnej prehliadke.

Na konci ulice už policajti zasahujú proti mužom, ktorých musia spacifikovať na zemi. Ide o štvoricu, ktorá má pri sebe ženy. Jednému sa nepáči, že ho štáb TV JOJ nakrúca a búcha do kamery.

Agresívni zločinci

Skupinka je agresívna. Polícia po chvíli zisťuje, že ide o Rumunov. Práve Rumuni patria v Nemecku k pouličným skupinám vreckárov, kradnú a živia sa organizovaným žobraním. Dvoch mužov polícia zadržala a odviezla na policajnú stanicu.

Pozrite si reportáž priamo z Kolína:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy