Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rakúsko odmietlo vstup migrantom, prichádzali s falošnými identitami
Zdielať na

Rakúsko odmietlo vstup migrantom, prichádzali s falošnými identitami

VIEDEŇ / Rakúska polícia za posledné štyri dni zabránila na hranici so Slovinskom vstupu niekoľkým stovkám migrantov. Dôvodom bolo predstieranie falošného štátneho občianstva, uviedol hovorca korutánskej polície Rainer Dionisio.

Podľa tlačovej agentúry STA poslali Rakúšania od soboty do utorňajšieho dopoludnia zo spoločnej hranice so Slovinskom späť prinajmenšom 413 ľudí. Rakúsko presný počet osôb neupresnilo.

Odmietnutie

Uviedlo ale, že približne 70 migrantov, ktorých polícia odmietla v sobotu do krajiny vpustiť neďaleko Villachu, sa v pondelok o prekročenie hranice pod falošnou identitou znovu pokúsilo na inom mieste spoločnej hranice.

"Pri rozhovore s tlmočníkom sa ukázalo, že z veľkej časti pochádzajú z iných krajín, než udali v Slovinsku," uviedol Dionisio, ktorého citovala agentúra APA. Podľa slovinskej agentúry STA ide u väčšiny vrátených migrantov o Maročanov a Iráncov, ktorí predstierajú, že pochádzajú zo Sýrie či Iraku.

Jazykové testy

Rakúsko od sobotu na svojich južných hraniciach sprísnilo kontroly, ktorých súčasťou sú aj jazykové testy. Na základe používaného dialektu či písomných znalostí sú tlmočníci schopní odhaliť pôvod utečenca.

Počet ľudí, ktorým Rakúsko na hranici odmietlo povoliť vstup do krajiny, je podľa agentúry APA v posledných niekoľkých dňoch "neobvykle vysoký".

Takto putujú migranti do Európy, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy