Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šéf agentúry pre turizmus pobúril Rusov: cestovať nepotrebujete!
Zdielať na

Šéf agentúry pre turizmus pobúril Rusov: cestovať nepotrebujete!

MOSKVA / Šéf ruskej štátnej agentúry pre turistiku Rosturizm Oleg Safonov vo vládnom denníku vyčítal svojim krajanom, že si vypestovali závislosť na každoročnej dovolenka na cudzích plážach a pri cudzích moriach. Podľa neho sa ruskí predkovia, akokoľvek bohatí, týmto chúťkam neoddávali.

Kritici Olega Safonova vzápätí obvinili z pokrytectva: podľa majetkového priznania vlastní dva domy na Seycheloch.

"Jasné, myslí si, že sme idioti. Zo svojho domu na Seycheloch radí Rusom, aby na dovolenku zostali doma," napísala na sociálnych sieťach Ljubov Sobol, spolupracovníčka opozičného predáka a bojovníka proti korupcii Alexeja Navalného.

Egypt a Turecko

Hnev je možno o to silnejší, že Rusi si v minulých rokoch radi chodili odpočinúť od dlhej ruskej zimy do teplejších krajov. Teraz im úrady zakázali najobľúbenejšie destinácie. Egypt pre teroristický útok na ruské lietadlo s 224 obeťami na životoch a Turecko v odvete za zostrelenie ruského bombardéru tureckými stíhačkami pri turecko-sýrskych hraniciach.

Šéf Rosturizmu sa pokúsiť kritiku odraziť tvrdením, že svoj majetok v cudzine práve predal. "Áno je pravda, že som mali vilu a dom na Seycheloch. Ale predal som ich," povedal novinárom.

Radšej Krym

Vysvetlil, že mať majetok v cudzine zakazuje štátnym úradníkom nový zákon. A taktiež má toľko práce, že na odpočinok na ostrovoch v Indickom oceáne nemá čas.

Safonov radí Rusom, aby namiesto zahraničnej rekreácie jazdili na Krym, ktorý Rusko minulý rok anektovalo. Na Jalte sa v týchto dňoch teplomer šplhá k 14 stupňom nad nulou.

Znalci si pamätajú, že Safonov v minulosti hovoril aj o Severnej morskej ceste vedúcou nehostinnou Arktídou ako o výbornej turistickej destinácii, akú nedokáže žiadna iná krajina na svete.

Súčasnú situáciu v Rusku a zákaz cestovať spôsobilo zostrelenie ruského lietadla na sýrsko-ruskej hranici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy