Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Putin je v úzkych, tvrdí prezidentov kritik Zubov
Zdielať na

Putin je v úzkych, tvrdí prezidentov kritik Zubov

Zdroj: SITA

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin sa svojimi krokmi voči Ukrajine ocitol v slepej uličke a hlbokej izolácii. Podľa dlhodobého Putinovho kritika Andreja Zubova sa mu nepodarilo rozdeliť Ukrajinu ani zabrániť prezidentským voľbám.

"Okupácia Krymu bola pokusom destabilizácie Ukrajiny, ktorý sa nepodaril," povedal Zubov. Občianska vojna podľa neho nebude a krajina sa nerozdelí. Pre Rusko bude dôsledkom ukrajinskej krízy prudká zmena politického kurzu.

"Dramaticky sme sa odvrátili od Západu, ocitli sme sa v systéme sankcií a sme v hlbokej izolácii. Nie je to výhodné pre nikoho, v prvom rade pre ruskú elitu," povedal.

SITA

V prípade, že sa nikomu nepodarí Putina presvedčiť, aby zmenil svoju politiku, podľa ruského historika hrozí palácový prevrat. "Touto cestou sa ďalej ísť nedá. Rusko sa ocitlo v slepej uličke, ako som predpovedal," povedal Zubov.

Známy ruský historik, ktorý prednáša na moskovskej diplomatickej akadémii, vyvolal v Rusku nemalú pozornosť ostrou kritikou ruskej politiky voči Ukrajine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy