Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Praktiky stredoveku stále aktuálne? Matku (†40) upálili za čarodejníctvo!
Zdielať na

Praktiky stredoveku stále aktuálne? Matku (†40) upálili za čarodejníctvo!

Upálenie zaživa! Nie, nie, nejde o praktiku, ktorú si môžete pozrieť už len v dokumentárnych alebo fiktívnych filmoch, ale v niektorých štátoch stále aktuálnu! Príbuzní upálili 40-ročnú matku dvoch detí pre podozrenie z čarodejníctva. Prečo? Šamani tak povedali...

Polícia okamžite po tomto čine v Nepále zatkla desať ľudí, vrátane 5 žien a dvoch šamanov, ktorí im nahovorili, že údajná čarodejnica privolala chorobu na ďalšieho z príbuzných. K činu sa dokonca priznal aj 8-ročný chlapec. Teraz je medzi zadržanými a čaká ho ako jedného z obvinených súd za vraždu.

Vražde sa prizerala aj dcérka

Matku najprv napadli kameňmi a palicami, potom ju poliali benzínom a zapálili. Zverské skoncovanie so životom sledovala údajne aj jej 9-ročná dcérka. Susedia informovali okamžite políciu, tá však už ženu nedokázala zachrániť.

Nepálsky premiér po tomto incidente vyzval svojich spoluobčanov, aby neverili komukoľvek, hoci aj liečiteľom. Deti po pozostalej sa chystá finančne odškodniť...

Pálenie čarodejníc je rovnako praktika aj napríklad u našich českých susedov. No ide len o symbolické gesto na prvého mája... Pozrite sa!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy