Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vo Važci našli pozostatky tela novorodenca
Zdielať na
Žilina

Vo Važci našli pozostatky tela novorodenca

VAŽEC /  V stredu popoludní privolali policajtov do obce Važec, v jednom z rodinných domov mali podľa zdroja blízkeho televízie JOJ nájsť ostatky novorodenca. Hovorkyňa polície televízii JOJ nález potvrdila, zatiaľ  k prípadu neposkytuje žiadne bližšie informácie. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Podľa obhliadajúceho lekára mohli byť ostatky na povale aj niekoľko rokov. Novorodenca našli noví majitelia domu v stredu popoludní v hospodárskej budove, keď tu upratovali staré seno.

"Boli to ostatky spodnej oblasti tela novorodenca, bol to podľa mňa nález aj niekoľkoročný," informuje obhliadajúci lekár Peter Mrlian.

Policajti boli celú noc na mieste a zaisťovali stopy. Hospodársku budovu prehľadali aj psovodi so psami, chýbajúcu časť kostry dieťaťa však nenašli. Z otrasného nálezu sú šokovaní nielen noví majitelia domu, ale celá obec. 

"V tejto chvíli môžem potvrdiť, že v stredu v rodinnom dome v obci Važec pri upratovaní hospodárskej budovy bol nájdený ľudský kostrový pozostatok pravdepodobne dieťaťa. Viac informácií poskytneme až po vykonaní pitvy," povedala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.

Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie smrti. Viac svetla do prípadu by mohla vniesť nariadená súdna pitva. Zatiaľ nie je jasné, či má polícia nejakých podozrivých, alebo či je stotožnená matka nebohého dieťaťa. 

TV JOJ

Presne pred desiatimi rokmi, 7. mája 2006 objavili na povale rodinného domu v Šútovciach už mumifikované telo 5-ročného chlapca. Ženy, ktoré v dome bývali, ho tam ukrývali celé 3 roky. Modlili sa pri ňom, prezliekali ho do čistého oblečenia a jeho matka pri ňom dokonca aj spávala.

Zdielať na

Súvisiace články