Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rodičia Jakuba, ktorého zabili hranoly nechcú, aby išiel obžalovaný za mreže
Zdielať na

Rodičia Jakuba, ktorého zabili hranoly nechcú, aby išiel obžalovaný za mreže

ŽILINA / Vlani v máji otriasla Slovenskom smrť trojročného Jakubka. Chlapec bol so sestrou a rodičmi v žilinskom obchodnom centre. V záhradnom oddelení na dieťa spadli drevené hranoly. Z prečinu usmrtenia obvinili zamestnanca, ktorý drevené dosky vykladal. Súd mu už pred časom trestným rozkazom vymeral ročný podmienečný trest. Prokurátorke sa to zdalo málo, tak sa odvolala. Na hlavnom pojednávaní v piatok vypovedali aj svedkovia.

Jedným zo svedkov, ktorý na súde vypovedal bol Michal, Ivanov kolega. Ten vo svojej výpovedi okrem iného povedal aj to, že Ivan ani nemal byť v osudnú nedeľu v práci. Prišiel vraj len preto, aby si dokončil svoje úlohy, ktoré predchádzajúci deň nestihol. V pondelok mali mať v predajni kontrolu z Rakúska. Všetci teda upratovali a Ivan mal drevenú paletu s hranolmi vyložiť na konzolový regál.

Pred dvanástou začalo silno pršať a kartóny, na ktorých boli hranoly položené, premokli. "Podľa mňa tam zohral úlohu ten dážď," myslí si kolega Michal. Ťažké drevené dosky spadli z výšky štyroch metrov priamo na chlapca, ktorý práve prechádzal uličkou. 

"To bolo zle uložené, to bol moment," povedala chlapcova mama. Jakubkovi rodičia trpia stratou svojho milovaného syna, no veria, že muž, ktorého obvinili, do väzenia nepôjde. "My ako ľudia nechceme, aby šiel do väzenia,"uviedol Jakubov otec.

Súvisiace články