Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kamión naložený drevom havaroval a zablokoval celú diaľnicu
Zdielať na

Kamión naložený drevom havaroval a zablokoval celú diaľnicu

DECHTÁRE / Severný úsek diaľnice D1 medzi Liptovským Mikulášom a Ivachnovou v stredu dopoludnia úplne zablokovala nehoda kamióna. Spolu s nákladom dreva sa prevrátil neďaleko odpočívadla Dechtáre. Pri nehode prerazil stredové zvodidlá. Dvadsaťpäťročného kamionistu zo zdemolovanej kabíny vyslobodili hasiči.

Nehoda sa stala na diaľnici krátko pred desiatou hodinou. Podľa viacerých svedkov, ako aj okolo idúcich vodičov nehode predchádzala silná rana. 

Po prvotnej obhliadke našli policajti prasknutú pneumatiku. Je veľmi pravdepodobné, že nehodu má na svedomí defekt. Kamión sa stal neovládateľným, prerazil stredové zvodidlá a spolu s nákladom guľatiny sa prevalil na bok. 

"Po príjazde na miesto dopravnej nehody sme zistili, že vodič je zakliesnený v kabíne a vyprostili sme ho pomocou hydraulického náradia. Bol pri vedomí a komunikoval. Po vyprostení sme ho odovzdali rýchlej zdravotnej službe," informoval veliteľ zásahu Ján Maro. 

Dvadsaťpäťročný kamionista skončil s poraneniami hlavy v nemocnici v Liptovskom Mikuláši. 

Blokovaná diaľnica

Nehoda zastavila dopravu na diaľnici v oboch smeroch. Policajti odkláňali autá na vedľajšie cesty, tie ale nápor zvládali len veľmi ťažko. Dokonca došlo ku viacerým menším kolíziám. 

​Na diaľnici medzičasom robili všetko preto, aby úsek sprejazdnili. Pomáhal nakladač s hydraulickou rukou i traktor Národnej diaľničnej spoločnosti. Prevrátený kamión prišla postaviť späť na kolesá odťahová služba s ťažkou technikou. 

"Kamión ležal na pravej strane, bol zakliesnený vo zvodidlách, čiže sme ho museli najskôr uvoľniť zo zvodidiel a následne prevrátiť na kolesá," opisuje zdvíhanie na kolesá Jaroslav Štefány z odťahovej služby. 

Po niekoľkých hodinách diaľnicu v oboch smeroch opäť sprejadznili. 

Presné okolnosti nehody vyšetruje diaľničná polícia. "Dvadsaťpäťročnýročný vodič z okresu Gelnica bol na mieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uzavrela žilinská krajská hovorkyňa Jana Balogová. 

Na mieste je reportérka Veronika Daubnerová:

​​Na mieste je reportérka Veronika Daubnerová. Viac o nehode sa dozviete v KRIMI o 19:00 hod. 

Súvisiace články